EN ETKİLİ ADSENSE KAZANÇ ARTTIRMA YOLLARI!


EN ETKİLİ ADSENSE KAZANÇ ARTTIRMA YOLLARI!


Adsense reklam yayıncısı olmak her web site sahibini amaçladığı hayallerden birisidir. Bununla birlikte adsense reklamları ile ek gelir etmek isteyen bir çok kişi vardır. Fakat bazen ne kadar uğraşırsak uğraşalım adsense kazançlarımız bir türlü bize ek gelir sağlayacak hale gelmiyor. 

Peki yok mu bu işini bir çözümü? Elbette var arkadaşlar, adsense kazaç arttırma yolları da var. Konumuzu fazla uzatmadan adsense kazançlarımızı nasıl arttırabiliriz bir bakalım. 

Tabi bunun için önce bir Adsense hesabımız olmalı? Eğer sizin de bir Adsense hesabınız olsun istiyorsanız aşağıdaki yazımı okumanızı tavsiye ederim;

Adsense'ye Nasıl Kayıt Olunur? Adsense Başvuru Süreci! 

En-Etkili-Adsense-Kazanç-Arttırma-Yolları


ADSENSE KAZANÇ ARTTIRMA YOLLARI! 


Öncelikle şunu söyleyerek başlayım Adsense kazanç arttırma 'nın bir sürü yolu var arkadaşlar. Eğer siz bu aşağıda bahsedeceğim yolları teker teker kendi web sitenizde, blogunuzda uygularsanız emin olabilirsiniz ki, Adsense kazançlarınız da artış olduğunu göreceksiniz. 

Adsense Kazanç Arttırma Yolları Neler? 



  • Adsense Reklam Optimizasyonu 
  • Doğru Anahtar Kelime Seçimi 
  • Hedef Kiteyi Belirlemek 
  • Reklamları Doğru Şekilde Yerleştirmek 
  • Organik İçerik, Zengin İçerik Oluşturabilmek 
  • İçeriklerin Arasına Adsense Reklamı Yerleştirmek
  • Eşleştirilen İçerik Reklamlarını Doğru Konumlandırmak 
  • Reklam TÜrleri
  • Doğru Reklam Boyutu
  • SEO Ayarlarının Yapılmış Olması
  • Hit Arttırma - Organik Takipçi Çekebilmek 
  • Sabırlı Olmak


ADSENSE REKLAM OPTİMİZASYONU 


Adsense Kazanç Arttırma : Reklam Optimizasyonu , Arkadaşlar bir çok kişi Adsense reklamlarını aldıktan sonra web sitesine veya bloguna gelişi güzel yerleştiriyor. Gelişi güzel reklam yerleştirmeden önce Adsense panelinden reklamlarınızı optimize etmelisiniz. 

Adsense gelirinizi optimize etmenin birçok yolu vardır. Kanıtlanmış bazı tekniklerle, mevcut gelirinizde en az% 150'lik bir artış yaşamanız kesinlikle mümkündür. Göz önünde bulundurmanız gereken tek şey, içeriğe gelen trafiği artırırken Adsense'i optimize etmektir. 

DOĞRU ANAHTAR KELİME SEÇİMİ


Adsense Kazanç Arttırma : Doğru Anahtar Kelime Seçimi , Benim başlarda en çok hata yaptığım ve çok geç doğrusunu öğrendiğim bir konu bu :) Diğer adsense hesabı olan arkadaşlarında bu hataya düşmemesi için elimden geldiği kadar ne yaptığımı anlatacağım; 

İlk olarak bir blog açtım ve uzun bir süre içeriklerimi yazdım bla bla.. Adsense başvurum kabul edildi ve adsense reklamlarımı yerleştirdim. Adsense reklamlarımı yerleştirdiğimden iki üç ay geçti ve Adsense kazancım neredeyse 10 TL'yi yeni bulmuştu. 

Dedim ki bu işte bir terslik var? Ve dediğim gibi de bir terslik olduğunu fark ettim bir çok araştırma yaptım en sonunda anahtar kelimeler kullanmadığımı fark ettim. 

Peki şimdi ne yapacaktım? 

Çok basit benim blogum ne üzerine yani blogumun asıl içeriği ney? Teknoloji blogu mu? Haber blogu mu? vs. 

Benim blogum genel içerikler bloguydu yani açıkçası bir pazar gibiydi neredeyse aradığımız her şey vardı bu pazarın içinde fakat yönlendirici tabelalar olmadığı için ben bu pazarda ulaşmak istediğime ulaşamıyordum bir türlü. 

Burası önemli, blogum örnek veriyorum bir teknoloji blogu olsaydı anahtar kelimelerim şunlar olabilirdi; 

Teknoloji, teknolojik gelişmeler, teknoloji gündemi, bilim ve teknoloji ... gibi kelimeler benim anahtar kelimelerim olacaktı. 

Fakat benim blogumun içinde her konu, her sektör olduğu için anahtar kelimeleri teker teker sektörlere, konulara ayırarak seçtim ve ardından tümünü birleştirdim. Daha sonrasında yazdığım bir blog içerisinde, blogum ne ile alakalı ise; 

Blogun başlığında, blogun içeriğinde, blogun açıklama kısmında, bu anahtar kelimelerimi geçiriyordum. Bir süre böyle yapmaya devam ettim ve çok geçmeden blogum da ki trafik artışını fark ettim bununla birlikte Adsense kazançlarının da arttığını fark ettim arkadaşlar. 

Bu yüzden anahtar kelimelerinizi doğru seçmeniz oldukça önemli, hem SEO açısından, hem trafik açısından hem de Adsense kazancı açısından oldukça önemli :) 

HEDEF KİTLEYİ BELİRLEMEK 


Adsense Kazanç Arttırma : Hedef Kitleyi Belirlemek Bir çok insan yazmak için yazıyor ve gerçekten ilgi göstermediği için blogun bir hedef kitlesi oluşmuyor. Yani şöyle tanımlasak daha iyi olur; bir hedef kitle oluşturabilmek için dikkat etmeniz gereken unsurlar vardır örneğin; 

  • Balon satan birisinin hedef kitlesinde çocuklar vardır. 
  • Temizlik ürünleri satan birisinin hedef kitlesinde bayanlar vardır. 
  • Balayı tatili satan birisinin hedef kitlesinde evli çiftler vardır. 

Bu örnekler böyle sürdürülebilir. Siz burada kendinizi satıcı konumuna koyun ve sizin hedef kitleniz kim, siz blogunuz ile kime ya da kimlere hitap etmek istiyorsunuz? Bu soruların cevaplarını bulun hemen ardından bulduğunuz cevapların biraz daha detayına inin yani blogunuz aslında Amerika'ya veya Türkiye'ye hitap edebilir. Bu da bir hedef kitledir. 

Bunun kararını verdikten sonra emin olabilirsiniz ki, yazdığınız bilgiyi aktarmak istediğiniz kişiye ulaşmanın yolunu bulmuş ve kolaylık yaşamış olacaksınız. Durum böyle olunca da otomatik olarak Adsense kazançlarınız artacaktır. 

REKLAMLARI DOĞRU YERLERE YERLEŞTİRDİĞİNİZDEN EMİN OLUN! 


Adsense Kazanç Arttırma : Reklamları Doğru Yerlere Yerleştirmek , Adsense kullanıcıları daha çok para kazanmak uğruna sitelerini, bloglarını reklama boğuyorlar. Her yerde reklam oluyor bu reklamla aslında kullanıcıları uzaklaştırıyor. Hani kullanıcının dikkatini çekeceği varsa da çekmiyor yani! 

Reklamları doğrü yerleştirmek Adsense gelirini önemli derecede etkileyebilir. Ağır içerik sayfasında daha fazla reklam geliri elde edebilecek reklam yerleşimi, ancak daha yüksek hemen çıkma oranına sahip olan sayfadaki AdSense gelirindeki artışla aynı şekilde çalışmayacaktır. 

Her zaman çeşitli reklam alanlarını denemek ve web sitenizin farklı yerleşimlerinde daha iyi çalışmayı bulmak zorundasınız. Pasif gelir elde etmek ve daha fazla tıklama almak için, her zaman reklamları doğru yere yerleştirmeniz önerilir. 

Bu sebepten ötürü blogunuz da reklamları doğru yerlere yerleştirdiğinizde emin olun. Denemeler, testler, gözlemler yapın, başlığın altına koyduğunuz bir reklamdan ne kadar fayda aldınız bunları gözlemlemenizi tavsiye ediyorum.

ORGANİK İÇERİK - ZENGİN İÇERİK OLUŞTURUN! 


Adsense Kazanç Arttırma : Organik İçerik - Zengin İçerik , Az öncede söylediğim gibi arkadaşlar yazmak için yazacaksanız hiç yazmayın! Ve yahutta kopyala yapıştır yaparak başkalarının bilgileri ile kendi blogunuzun içini doldurmayın. Zaten bunu yaparsanız muhtemelen Adsense başvurunuz reddedilecektir. Kendiniz yazın, emek verin!

Örnek veriyorum; 

Bir blogcu; Bir hafta içerisinde her gün içerik paylaşıyor ve hafta sonunda toplamda paylaşmış olduğu 7 adet içerik oluyor ve bunların hepsi kopyala yapıştır yaparak oluşturulmuş. Sahte içerikler. 


Bir başka blogcu ise; Bir hafta içerisinde kendi yazacağı bir konu için araştırma yapıyor ve kendi yorumlayarak hafta da sadece 1 içerik paylaşıyor. Bu içerik ose organik zengin içeriktir. 

Burada önemli olan çok fazla yazıp çok fazla paylaşım, sahte paylaşım yapmak değil arkadaşlar kendi emeğiniz ile gerekirse haftada bir yazı paylaşmak ve kullanıcı gözünde sahte editör yerine kaliteli editör olmayı başarabilmek. 

Siz bu kaliteyi elde ettiğinizde emin olabilirsiniz ki Adsense kazançlarınız artacaktır :) 

En-Etkili-Adsense-Kazanç-Arttırma-Yolları

İÇERİKLERİN ARASINA ADSENSE REKLAMI YERLEŞTİRMEK 


Adsense Kazanç Arttırma : İçeriklerin Arasına Reklam Yerleştirmek, Adsense kazanç arttırma yollarının neredeyse en etkili olanlarından biriside içerik arasına adsense reklamı yerleştirmektir arkadaşlar. İçeriklerinizin uzunluğuna göre içerikleriniz arasında adsense reklamı yerleştirebilirsiniz. 

İçeriğinizi okuyan bir kullanıcı içeriğinizin içindeki reklamı görecektir ve dikkatini çektiği takdirde reklama tıklayarak size kazanç sağlayacaktır. 

EŞLEŞTİRİLEN İÇERİKLERİN DOĞRU KONUMLANDIRILMASI 


Adsense Kazanç Arttırma : Eşleştirilen İçerik , Adsense kullanıcıları için eşleştirilen içerik reklamı sunmaktadır. Kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Sizin blogunuz ile uyum sağlayan eşleştirilen içerik reklamları blogunuzun bir içeriği gibi gözüküyor ve kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. 

Adsense kazanç arttırma yollarından birisi de eşleştirilen içeriklerin doğru konumlandırılmalıdır. En doğru konum bence içeriğinizden sonra gelen kısım olduğunu düşünüyorum. Tabi siz bunu deneyip gözlemleyerek daha doğru karar verebilirsiniz.

Sayfanızda bir konuyu okuyan ziyaretçi, başka bir konu yoksa sayfadan çıkacaktır. Sayfada bulunma sürenizi artırmak için başta eşleştirilen içerik reklamları geliştiren Google, artık bu içerikler içine de reklamlar serpiştirmektedir. 

Ancak eşleştirilen içerik reklamların TBM’lerinin çok çok düşük olduğunu gördüm. Eğer sayfanızda “benzer içerikler” gibi bileşenler mevcutsa eşleştirilen içerik kodunu kullanmayabilirsiniz.

REKLAM TÜRLERİ


Adsense Kazanç Arttırma : Reklam Türleri, Adsense kazanç arttırma yollarından bir başkası ise reklam türlerini doğru seçebilmektir. 

Adsense reklam türleri nelerdir peki? 
  • Görsel Reklamlar
  • Metin Reklamlar
  • Bağlantı Reklamları 
  • Eşleştirilen İçerik Reklamları 

Bu reklamların hangisi en çok kazandırıyor? İşte bu tamamen sizin blogunuza olan uyum ile alakalıdır. Örneğin görsel ağırlıklı bir blogunuz var ise görsel reklam kullanmak yerine metin veya bağlantı reklamlarını tercih edebilirsiniz. 

Blogunuz metin ağırlıklı ise Adsense görsel reklamları tercih edip blogunuza yerleştirmeniz daha doğru olacaktır. 

Uygun reklam yerleşimi kadar seçeceğimiz reklam türlerinin de kazancımızı arttırmada büyük bir etkisi vardır. Benim özellikle tavsiye edeceğim reklam türü ise Bağlantı Reklamları olarak bilinen yazı içi reklamlardır.

En çok tıklanan reklam türlerinden biri olan bağlantı reklamlarının en çok tıklanmasının nedeni sanki yazımızın bir parçasıymış gibi gözükmesi ve yazı içeriği ile alakalı bağlantılar olduğu için ziyaretçilerin tıklamasına daha elverişli olmasıdır.

DOĞRU REKLAM BOYUTLARI 


Adsense Kazanç Arttırma : Doğru Reklam Boyutları , Adsense kullanıcıları için az önce reklam türleri sunduğu gibi birde bu reklam türlerinin boyutlarını sunuyor. Örneğin kare, banner, ilan reklamları gibi çeşitli boyutları vardır. Bu reklamların en çok hangisi sitenizde işlev görecekse onu seçip yerleştirmeniz daha doğru olacaktır. Böylelikle adsense kazançlarınız da doğal olarak artış olacaktır. 

SEO AYARLARINI MUTLAKA YAPIN! 


Adsense Kazanç Arttırma : SEO Ayarları Arkadaşlar yazının başında da bahsettiğim gibi bir site, bir blog için SEO ayarları oldukça önemlidir. Blog bir vücut ise SEO o vücudun dolaşımı için gerekli olan damarlarıdır diyebilirim :) 

ORGANİK TAKİPÇİ ÇEKEBİLMEK! 


Adsense Kazanç Arttırma : Organik Takipçi Arkadaşlar bot ve organik takipçiler vardır. Bot takipçiler sitenizi, blogunuzu kalabalık gösterebilir fakat herhangi bir işlev yapmazlar. Organik takipçi ise sizi gerçekten okuyan, yazdığınız içerikleri yorumlayan gerçek kişilerdir. 

Peki organik takipçiye nasıl ulaşabilirim? 

Organik takipçiye Google'den ulaşmayı çalışın. Yazdığınız içeriğin Google'de ne kadar aratıldığına bir bakın nereler eksik ise siz o eksikleri dolduran içerikler yazın. Siz zaten bunu yaptığınızda organik takipçiye ulaşmanıza gerek kalmadan organik takipçi sizi bulacaktır. Durum böyle olunca da adsense kazanç arttırma işlevini doğru yapmış olacaksınız. 

Adsense kazancı arttırma konusunda en önemli etkene. Hit yani trafik arttırmak sitenizin daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesine ve dolayısı ile aynı tıklanma oranı ile daha fazla kişinin reklamlar ile etkileşime geçmesine sebep olur. Bu da dolayısı ile sitenizden elde edeceğiniz gelire pozitif etki yapar.

PÜF NOKTA! SABIRLI OLMAK!


Adsense Kazanç Arttırma : Sabır, İnanç, Zafer Arkadaşlar işte yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. İşin aslında püf noktası sabırlı olmaktan geçiyor. Bu adsense kazanç arttırma yollarının hepsini uyguladınız hemen bir sonuç beklemek bir hata olacaktır, ve bu hata sizi hayal kırıklığına sürükleyecektir. 

Şunu unutmayın siz kaliteli olduğunuz sürece ve sabır gösterdiğiniz sürece bu iş olacak! Hedefinize varacaksınız arkadaşlar. 

Sabredin ve inanın! Zafer sizin olsun!

EN ETKİLİ ADSENSE KAZANÇ ARTTIRMA YOLLARI! EN ETKİLİ ADSENSE KAZANÇ ARTTIRMA YOLLARI! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Mart 25, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok