ADSENSE'YE NASIL KAYIT OLUNUR? ADSENSE BAŞVURU SÜRECİ!

Günümüzde adsense, blog yazarları ve diğer web sitesi yöneticileri için çok önemli bir hal almaya başladı. Adsense üzerinden elde edilebilecek gelirler sayesinde, web sitelerini daha üst seviyelere çekmeye çalışan blog yazarları için Adsense üye olma ve üyelik şartları ile alakalı bir makale yazılması faydalı olur :)

Bu makalede sizlere adsense üyelik ile alakalı değil de ağırlıklı olarak üye olmadan önceki prosedürlerden bahsedeceğim. Başvuru formunu doldurmak çok basit bir işlem ancak o aşamaya gelene kadar yapmamız gereken birçok önemli aşama mevcut. Önce Adsense hakkında bir açıklama yapalım :)


Google tarafından web sitesi sahipleri için geliştirilmiş bir tür reklam yayınlama aracı olarak bilinmektedir. Site sahipleri, üye olarak sitelerinde reklam veren firmaların reklamlarını yayınlarlar ve bu reklamlardan da belirli oranlarda kazanç sağlarlar. 


İnternetten para kazanmak isteyenler için, Adsense güvenilir bir kaynaktır. Tıklama başına gelir elde edilen ve dünya üzerinde site sahipleri arasında en çok kullanılan sistemlerden birisidir. Adsense’ de Google arama motorunun kuralları ve  politika sözleşmesine bağlısınız. Adsense üyeliğine başvurmak için kaliteli içeriklerle bir site sahibi olmak, Web yöneticisi yönergelerine uymak, özgün içeriklere sahip olmak ve 18 yaşından büyük olmak gibi kriterleri bulunuyor.


Adsense hesabı açabilmek için kendinize ait bir sitenizin olması gerekiyor ki reklam gelir elde edebilesiniz. Sitenizi ücretli ya da ücretsiz olarak açabilirsiniz. Ücretli sitelerde gerekli tema ve eklentileri sağlayıp web sayfası oluşturabileceğiniz gibi ücretsiz olarak da Google’ in alt sayfası olan blogger, blogspot vb. gibi ücretsiz servis sağlayıcılardan blog açıp Adsense başvuru yapabilirsiniz. Ücretsiz seçimlerinizde Google’ın blog servislerini tercih etmeniz, Adsense başvurusunda size puan kazandıracaktır. Ücretsiz blog açmak, Adsense başvurusu yapabilmeniz için kendinize ait Google hesabınızın olması gerekmekte. Google ana sayfasından, Google hesabı oluşturup, ürünler kısmında Adsense ile birlikte diğer Google hizmetlerine de kayıt olabilirsiniz.




ADSENSE-NASIL-KAYIT-OLUNUR-ADSENSE-BAŞVURU-SÜRECİ



ADSENSE'YE NASIL KAYIT OLUNUR? 



İlk olarak sitenizde gerekli iyileştirmeleri ve Adsense politikalarına uygunluğu sağladıktan sonra,


Adsense’ e başvurunuzu gönderin; Adsense’ de başarı elde etmeniz için en önemli nokta, kullanıcıların ilgisini çekecek, yeterli sayı ve güzel içeriğe sahip olan bir web sitesine sahip olmanız gerekiyor. Başvuru yapmadan önce, web sitenizin ilgi çekici, kaliteli ve orijinal içeriklere sahip olup olmadığını kontrol edin. Adsense için belirli seviyede bir ziyaretçi kitlenizin de olması gerekmekte. Adsense yerleştirdiği reklamların daha fazla kitleye ulaşmasını ister. Bu nedenle her gün düzenli olarak siteniz en az 1-2 özgün içerikler ekleyin ve sitenizi geliştirin.



ADSENSE BAŞVURU SÜRECİ!


Sitenize reklam yerleştirin; Başvuru sonrasında sırada, ilk reklam birimini ve başvurunuzda belirttiğiniz URL adresine reklam kodunu yerleştireceksiniz. Reklam kodunu ziyaretçi alan bir sayfaya yerleştirin. Adsense hesabınız, incelemeden geçip etkinleştirilene kadar sitenizde reklam yerlerini sadece boş reklam birimleri olarak göreceksiniz. Hesabınız incelenme sürecinde iken, hesabınızın üst kısmında kırmızı bir çubuk bulunur, bu incelenmenin devam ettiğini belirtir.


Hesabınızı Adsense onay için inceler; İnceleme sürecinde sitenizin Adsense politikalarına uygun olup olmadığını kontrol ederler ve inceleme sonucu, size başvurunuzun durumu ile ilgili bilgi vermek için e-posta gönderilir. Başvurunuzun onayına ya da onaylanmamasına dair bilgi içeren bir e- posta alırsınız. Onaylanmamışsa eğer neden onaylanmadığını ve yapmanız gereken işlemleri size bildirirler.


Hesabınız onaylanırsa; gerekli inceleme ve şartları sağladığınız takdirde AdSense hesabınız etnikleştirilir. Hesabınızın üst kısmında bulunan kırmızı çubuk kalkar ve sitenizde birkaç saat sonra reklam yayınlanmaya başlar.


Adsense’ e katılmak ve hesabınızı sağlam bir yol üzerinde tutmak için, Adsense program politikalarını öğrenmeniz ve bu politikalara uygun şekilde hareket etmeniz gerekmektedir. Bu politikalardan bazıları;


Kendi reklamlarınıza tıklamayın; Yapay olarak yükseltilen reklam tıklama oranına mani olmak, reklam verenlerin maliyetlerini korumak ve kaliteli bir reklam tıklama trafiği sağlamak için bu politikaya uymanız istenmekte.


Başkalarından da reklamlarınızı tıklamalarını istemeyin; Sitenizde gösterilen Google reklamları için kullanıcı teşvik etmek, tıklamaları istemek kesinlikle yasaktır.


Aldığınız reklamların yerlerini özenle seçin; Sitenizde reklamların doğru şekilde yerleştirildiğinden, etkileşimli öğelerden uzakta olduğundan emin olun. Reklamlar yanıltıcı başlıkların altına yerleştirilmemeli.


İçerik sınırlandırmalarına uygun hareket edin; Google reklamları, şiddet barındıran, kötü şeylere teşvik eden, kumarla ilgili, telif hakkıyla korunan vb. gibi program politikaları tarafından yasaklanan içeriklerin hiçbiri görüntülenemez. Sitenizdeki tüm sayfaların bu politikalara uygun olmasını sağlayın.


Adsense kodunda değişiklik yapmayın; Google tarafından buna özel olarak izin verilmedikçe reklamların tasarımını, yayınını, hedef ve davranışlarını değiştirmeyin.


Google’ ın ticari marka haklarına saygılı davranın; Google sayfalarının taklit edilmesi yasaklanmıştır. Site sahipleri, Google ticari marka, logoları vb. özellikleri Google’ ın izni dışında kullanamaz.


Pop- up komut istemleri ya da otomatik yazılım yüklemelerini kullanmayın; Sorumlu yazılım ilkelerinin desteklenmesi adına, Google reklamlarını kullanan siteler, kullanıcılardan cihazlarına yazılım yüklemelerini isteyemez. Site sahipleri, kullanıcıların tarayıcı ana sayfalarını pop-up komut istemleriyle ya da otomatik olarak değiştirmeye çalışmamalıdır.


Duyarlı davranın; Hesabınızla ilişkilendirilmiş e-posta adresini, Google’ ın sizinle bağlantı kurmasının gerekeceği ihtimallerine karşı, güncel tutun. Adsense tarafından size gönderilen e-postaları dikkatlice okuyup ve isteklere duyarlı olmaya özen gösterin. Gerektiği durumlarda başka sayfa ya da sitelerdeki sorunları gidermek için de zaman ayırmaya çalışın.



Adsense Üyeliğine Kabul Edilmeyecek Türde Olan Siteler;



  • Siteye ait sadece giriş sayfası olanlar,
  • Yetersiz içeriğe sahip olan siteler,
  • Yasa dışı içerik bulunduran siteler,
  • Telif hakkı içeriğine girecek içerik bulunduran siteler,
  • Crack ya da Key vb. içerik bulunduranlar,
  • Bir kişi ya da kuruluş aleyhinde içerik bulunduran siteler,
  • Şiddet ve silah içeriğini barındıran siteler gibi siteler, Adsense politikalarını ihlal ettiğinden dolayı üyeliğiniz kabul edilmeyecektir, kabul edilse dahi sizin sitenize reklam vermeyecektir.
  • Adsense’ e YouTube Yoluyla Kaydolma


YouTube’ da bulunan videolarınızın görüntülenme sayısı arttıkça, YouTube hesabınız ile ilişkilendirilmesi için Adsense hesabı açmak için başvurusu yapabilirsiniz. İki hesabı birbirine bağlayarak bu sayede ödeme alabilirsiniz.



Adsense hesabına, YouTube üzerinden kayıt olmak için;


İlk olarak YouTube hesabınızın kazanç sağlayabilmeniz için etkinleştirilmiş olduğundan emin olun.


Youtube’ da bulunan hesabınıza bağlanması için Adsense hesabı oluşturmak için başvuru yapın. Yaptığınız başvuru onaylandıktan sonra, Adsense hesabınızın Ana Sayfasında ‘Barındırma hesabı’ etiketini görürsünüz.

Adsense bakiyeniz 100 doları aştığı ayda Google size ödeme gönderir. Tabi YouTube ve Adsense hesaplarınızın iyi durumda olması koşulu ile.
Youtube videolarınızdan para kazanmaya devam etmeniz için başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
Eğer reklam gösterimi almak istediğiniz bir web siteniz de var ise, sitenizin URL adresini, form doldurarak bunu da Google Adsense’ e bildirin.

Özgün içerik. Adsense başvurusu yapmadan önce web sitemizde en az 25 adet özgün makale yazmamız gerekmektedir. Bu sayıyı ne kadar üst seviyede tutarsak bizim için o kadar önemli olacaktır. Yazdığımız içeriklerin de adsense politikasına uyumlu olduğuna özen göstermemiz gerekmektedir.



  • Pornografik içerik
  • Kan ve vahşet içeren içerik
  • Suç içeren içerik
  • Hak ihlali işleyen içerik, örnek olarak ücretli bir şeyi ücretsiz olarak sunmak
  • Yayınlarında çok sert hakaret veya küfür içeren içerik
  • Irkçılık içeren içerik
  • Silah, alkol, suç eşyası, tütün, uyuşturucu ve türevleri, ödev gibi şeyleri satmak
  • Yayıncının 18 yaşında veya üstünde olması
  • Ücretli satılan kitapları veya kaynakları kaçak olarak sunan içerik
  • Ders notları vb. satış içeren içerik
  • Yukarıda belirttiğim maddelerden birisini web sayfanızda paylaşmanız durumunda Adsense üyeliğiniz gerçekleşmeyecektir.


Ayrıca dizi ve film konusunda bir web siteniz varsa adsense üyeliği almanız zor olacaktır.


Torrent, Warez gibi hak ihlali içeren siteler ve ücretli satılan eserleri sitelerinde yayımlayan kişilerin adsense üyelikleri kabul edilmeyecektir.


Web tasarımın önemi. Adsense reklam vereceği iş ortaklarının sitelerindeki görsel dizayna ve yerleşimede önem vermektedir. Sade ve anlaşılabilir web siteleri tasarlamanız bu konuda önemlidir.


Adsense’nin önem verdiği sayfalar. Adsense başvurusu yapmadan önce web sitenizde hakkımda, gizlilik politikası ve iletişim sayfalarını bulundurmanız güvenirliğiniz açısından çok önemlidir. Bu sayfaların olması Adsense üyelik şansınızı arttıracaktır.


Ziyaretçi şartı var mı? Adsense’ye başvuru yaparken sitenizde ziyaretçi olması şartı yoktur.


Yeni açtığınız bir web sitesi için hemen adsense başvurusu yapmamanızı tavsiye ederim. Kimi siteler 10 günde kayıt olabildiği gibi kimi sitelerde 1-2 yıl adsense konusunda bekleyebiliyorlar. Bu konuda size tavsiye edeceğim süre 1-1.5 ay gibi bir süredir.


Belirtmiş olduğum kriterleri sağladıktan sonra Adsense Başvuru Formu vermiş olduğu linke girerek gerekli alanları doldurarak başvuru işlemimizi tamamlamış oluyoruz. Başvuru için 18 yaş sınırı ve ayrıca Gmail hesabınızın olması şartı vardır.


Başvuruyu yaptıktan sonra değerlendirme süreci başlayacak ve olumlu veya olumsuz olarak Adsense tarafından size mail gönderilecektir. Üyeliğiniz onaylandıktan sonra reklamlarınızı sitenizde yayımlamaya başlayabilirsiniz.



Adsense ile alakalı sorularınızı konu altındaki yorum bölümünden sorabilirsiniz.


KAYNAK:



ADSENSE'YE NASIL KAYIT OLUNUR? ADSENSE BAŞVURU SÜRECİ! ADSENSE'YE NASIL KAYIT OLUNUR? ADSENSE BAŞVURU SÜRECİ! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Mart 18, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok