Adsense Nedir? Adsense Ne İşe Yarar? Kimler Adsense'den Para Kazanabilir?

ADSENSE NEDİR?


Adsense, dünyanın bir numaralı arama motoru olan Google’ın geliştirdiği website sahiplerinin para kazanmasına yardımcı olan bir servistir. Şuandaki website sahiplerinin gelir kanallarına baktığımızda bunun en yüksek oranı reklamlardan elde edilmektedir. Reklam kanalında ise en yüksek paydaya yine Adsense sahiptir.


Kısacası Google Adsense, Google’ın reklam hizmetidir. Google reklam alır ve Adsense üyelerine dağıtır. Siz de web sitenizde bunu belirli bir ücret karşılığı gösterirsiniz. Alacağınız ücret web sitenizin tıklanma oranına göre belirlenir.



ADSENSE-NEDİR-NE-İŞE-YARAR-ADSENSE'DEN-KİMLER-PARA-KAZANABİLİR



ADSENSE NASIL İŞLER?


Google tüm website sahipleri için geliştirdiği bu serviste aslında reklam verenlerle website buluşturma gibi bir aracılık hizmeti görüyor diyebiliriz. Eğer reklam vermek istiyorsanız Adwords servisi sayesinde reklam alanlarınızı yazılarını ayarlayıp reklam yayınlamaya başlayabilirsiniz ve aylık, günlük, haftalık gibi bir kiralama bedeli söz konusu değil sadece reklamlarınıza tıklandığında sizden para kesilmektedir. 


Reklam vermek değilde almak istiyorsanız websitenizin herhangi bir yerinde reklam yayınlamak istiyorsanız ise Adsense servisini kullanabilirsiniz.


Reklamlarınızı siteye eklediğiniz zaman kişiler reklama tıkladıkça size ücret gelmektedir. Bu biriken ücretleri detaylı raporlar halinde adsense hesabınızda görebilir ve Türkiye için 200 Tl üstü birikiminizde paranızı çekebilirsiniz.


Özetlemek gerekirse siz bu konumda bir aracı oluyorsunuz diyebilirim. Bir kişi kendi ürününün, markasının veya sitesinin herhangi bir şeyinin reklamını Google Adwords'den veriyor siz bu reklamı Adsense ile yayınlıyorsunuz. 


Reklam veren kişi reklam vermek için para ödüyor ve sizde reklamı yayınladığınız sizin aracılığınız ile reklam veren kişinin reklamına giden biri olduğu takdirde de siz o kişinin reklam verdiği parayı kazanmaya hak kazanıyorsunuz diyebilirim. Adsense sistemi bu şekilde işlemektedir. 




ADSENSE-NEDİR-NE-İŞE-YARAR-ADSENSE'DEN-KİMLER-PARA-KAZANABİLİR



KİMLER ADSENSE'DEN PARA KAZANABİLİR? 


Adsense'den yararlanmak isteyen bir kişinin bir internet sitesi, blogu olmalıdır. Bu internet sitesi veya blog yerine bir YouTube kanalıda olabilir. Yani bir yaş sınırı ve benzeri prosedürler yok. İsteyen herkesin sanal ortamda emeğini ortaya koyarak para kazanabilir. 


Adsense Nedir? Adsense Ne İşe Yarar? Kimler Adsense'den Para Kazanabilir? Adsense Nedir? Adsense Ne İşe Yarar? Kimler Adsense'den Para Kazanabilir? Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Mart 11, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok