YÜKSEK KAZANÇ SAĞLAYAN ADSENSE REKLAM BOYUTLARI

Adsense kazanç arttırma rehberinden herkese merhaba arkadaşlar :) Gün geçmiyor ki hayatımız daha zor bir hal alıyor. Durum böyle olunca geçinmek epey bir zor oluyor bu devirde. 

Bizde ne yapıyoruz kendimize ek iş arıyoruz? Ek işler bakıyoruz. Tabi ki her zaman koşullar bizim aleyhimize olmuyor. Peki biz ne yapacağız? Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, kendine ek kazanç sağlamak isteyen arkadaşlarım; 

Okumanızı Tavsiye Ediyorum;  

Okuduğunuzu varsayarak devam ediyorum. Okuduğunuz makalede de "Adsense ile para kazanmak" başlığı var. Biz buna burada biraz değinelim. Adsense ile para kazanmak oldukça güzel bir fikir fakat bu durum her zaman adsense kullanıcılarının yüzünü güldürmüyor. 

Adsense-Reklam-Boyutları
Adsense-Reklam-Boyutları


Adsense kazanç arttırma yolları var arkadaşlar. Bunlardan birisi de başlıkta gördüğünüz gibi "Yüksek kazanç sağlayan adsense reklam boyutları" olmaktadır. Peki bu reklam boyutları hangileri? Gelin birlikte inceleyelim :) 

YÜKSEK KAZANÇ SAĞLAYAN ADSENSE REKLAM BOYUTLARI 


ADSENSE 300x250 REKLAM BOYUTU

Adsense-Reklam-Boyutları
Adsense-Reklam-Boyutları


"Orta boy dikdörtgen" olarak da bilinir. Genellikle reklam verenlerin bu boyutta daha fazla reklam envanteri vardır. Bu da hem metin hem de resim reklamlar etkinleştirildiğinde kazancı artırabilir. 
Metin içeriğine veya makalelerin sonuna yerleştirildiğinde iyi performans gösterir.

ADSENSE 336x280 REKLAM BOYUTU

Adsense-Reklam-Boyutları
Adsense-Reklam-Boyutları


"Büyük dikdörtgen" olarak da bilinir. Genellikle reklam verenlerin bu boyutta daha fazla reklam envanteri vardır. Bu da hem metin hem de resim reklamlar etkinleştirildiğinde kazancı artırabilir. 
Metin içeriğine veya makalelerin sonuna yerleştirildiğinde iyi performans gösterir.

ADSENSE 728X90 REKLAM BOYUTU

Adsense-Reklam-Boyutları
Adsense-Reklam-Boyutları


"Leaderboard" olarak da bilinir. Genellikle reklam verenlerin bu boyutta daha fazla reklam envanteri vardır. Bu da hem metin hem de resim reklamlar etkinleştirildiğinde kazancı artırabilir.  
Ana içeriğin üst kısmına ve forum sitelerine yerleştirildiğinde iyi performans gösterir.

ADSENSE 300x600 REKLAM BOYUTU

Adsense-Reklam-Boyutları
Adsense-Reklam-Boyutları


Bazen "yarım sayfa" olarak ifade edilir. Bu biçim, reklam verenlere mesajlarını duyurmak için daha geniş bir alan sağlar ve kullanıcılara zengin etkileşim olanakları sunabilir.  
300x600, gösterimler açısından en hızlı büyüyen boyutlardan biridir ve yayıncıların, marka reklam verenleri tarafından tercih edilen, görsel açıdan daha etkileyici reklam boyutları sunma eğiliminde olduklarının bir göstergesidir.

ADSENSE 320x100 REKLAM BOYUTU

Adsense-Reklam-Boyutları
Adsense-Reklam-Boyutları


"Büyük mobil banner" olarak da bilinir. 320x50 ve 300x250 boyutlarına alternatif olarak kullanılabilir. 
Bu reklamlar, reklam verenlere standart "mobil leaderboard" reklam biçimimizin yüksekliğinin iki katı yükseklik sunar.

" Arkadaşlar bunlar Google'nin yaptığı analizler sonucunda en çok kazandıran reklam boyutları olarak değerlendirilmiştir. "

Tabi burada iş birazda size düşüyor. Yani sitenizin içerik ağırlığına bakarak sizde değerlendirme yapabilirsiniz. Eğer sitenizin içeriği görsel ağırlıklı ise metin reklamlarını tercih edebilirsiniz veya sitenizin içeriği metin ağırlıklı ise görsel içerikli reklamları da seçebilirsiniz. 

Bununla birlikte en çok kazandıran adsense reklamları; Adsense Bağlantı Reklamları, Adsense Eşleştirilen İçerik Reklamları olabiliyor. Peki bu reklamlar nedir? 

ADSENSE BAĞLANTI REKLAMLARI 

Adsense-Reklam-Boyutları
Adsense-Reklam-Boyutları

Adsense bağlantı birimi reklamları, Google tarafından sunulan reklam seçeneklerinden biridir. Bu reklam seçeneği web sitelerinde bir menü şeklinde bulunarak iyi izole edilebilmektedir. Google Adsense kullanıcıları tarafından getirileri çok yüksek olmadığı için genellikle kullanılmamaktadır. 
Google Adsense bağlantı birimi reklamları, ziyaretçinin menü şeklindeki reklamı tıklaması sonrasında açılan sayfadaki birden fazla reklamı tıklaması sonrasında asıl kazancı sağlamaktadır. Ziyaretçinin açılan sayfadaki reklamlardan birini tıklanmaması sistemin çalışmamasına az yada hiç kazanamamanıza neden olabilmektedir. 
Kuşkusuz tıklama oranının çok yüksek olduğu reklam türlerinden biridir. Görünümü nedeniyle tercih edilmektedir. İçeriğin, ziyaretçi tarafından açılan yeni sayfada tekrar tıklanabilir bir içerikte olması durumunda beklenenden çok daha fazla kazanç getirebilmektedir.

ADSENSE EŞLEŞTİRİLEN İÇERİK REKLAMLARI

Adsense-Reklam-Boyutları
Adsense-Reklam-Boyutları


Google Adsense eşleşen içerik, siteniz içerisinde yer alan alakalı içeriklerin arasına reklam konmasına dayanmaktadır. Neredeyse tüm WordPress, Blogger  temalarında görmeye alıştığımız, benzer yazılarımız ve bunları da beğenebilirsiniz alanlarının reklama uyarlanmış halleridir.

Arkadaşlar en çok tercih edilen adsense reklam boyutları ve adsense reklam birimleri bunlar. Tercih size kalmış bu reklamları sitenize koyarak deneyimler elde edebilir ve sonuçları gözlemleyebilirsiniz. 

Herkese iyi kazançlar :) 

Kaynak:

YÜKSEK KAZANÇ SAĞLAYAN ADSENSE REKLAM BOYUTLARI YÜKSEK KAZANÇ SAĞLAYAN ADSENSE REKLAM BOYUTLARI Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Nisan 01, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok